Υπάρχουν εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες μπορούμε να έχουμε γενική ενημέρωση και να ευαισθητοποιηθούμε  σε θέματα ψυχικής υγείας και άνοιας;

Με αφορμή τις παγκόσμιες ημέρες για τη νόσο Alzheimer  στις 21 Σεπτεμβρίου και για την ψυχική υγεία στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης (ομιλίες, διανομή έντυπου υλικού, άρθρα στον τοπικό τύπο κ.ά)  σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, ανοικτές προς το κοινό.

Επιπλέον, κάθε καλοκαίρι απευθυνόμαστε στο κοινό μέσω της τέχνης με το «Φεστιβάλ ταινιών ψυχικής υγείας». Για μία εβδομάδα προβάλλονται στο Θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον ταινίες που αναφέρονται σε ψυχικές διαταραχές αλλά και στη διατήρηση της ψυχικής μας υγείας. , με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας.

Κάθε ταινία αναφέρεται σε μία ψυχική διαταραχή και μετά την προβολή της, το προσωπικό της “Πανάκεια” είναι πρόθυμο να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού σχετικές με την ψυχική υγεία. Παράλληλα, θα διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Phone: 22410 78315 / 39530 | 22440 23900
Στεφάνου Καζούλη 18, 85100 - Ρόδος