Πρόγραμμα «Μαθαίνω για τη νόσο Alzheimer: Γιατί η γιαγιά μου δεν θυμάται το όνομά μου;» σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου

Συνεχίζεται για 8η σχολική χρονιά η παρέμβαση των επαγγελματιών υγείας του Κέντρου ημερήσιας φροντίδας ασθενών με άνοια Αρσινόη στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης μας.

 Σειρά έχει το 6ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώνονται για τη νόσο Αlzheimer και τις συνέπειες αυτής τόσο στο ίδιο το άτομο όσο και στην οικογένειά του. Στη διάρκεια του προγράμματος που πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2018 σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου, τα παιδιά γνωρίζουν τον Ιάσονα, του οποίου η γιαγιά πάσχει από νόσο Alzheimer. Το βοηθητικό εργαλείο για αυτή τη γνωριμία είναι το βιβλίο «Μαθαίνω για τη νόσο Αλτσχάϊμερ», της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και της συγγραφέως κας Όλγας Λυμπεροπούλου, γνωστικής νευροψυχολόγου. Στη συνέχεια, τα παιδιά με την καθοδήγηση των συντονιστών και των εκπαιδευτικών παίζουν παιχνίδια μνήμης, ζωγραφίζουν και τραγουδούν.

Το πρόγραμμα έχει την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, είναι προαιρετικό και δωρεάν για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και  πραγματοποιείται χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων και μετά από συνεννόηση με τους Δ/ντές/τριες των σχολικών μονάδων.

        

Phone: 22410 78315 / 39530 | 22440 23900
Στεφάνου Καζούλη 18, 85100 - Ρόδος