Ξεκίνησε χθες το βράδυ το Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας

Ξεκίνησε χθες το βράδυ το Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας. 7η συνεχής χρονιά, 7 βραδιές, 7 ταινίες με ευρωπαϊκή προέλευση με στόχο να μας ενημερώσουν για την ψυχική υγεία,να μας προβληματίσουν και να μας διασκεδάσουν στο χώρο του θερινού κινηματοθεάτρου Ρόδον. 

H  Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Πανάκεια» διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας από 10 Ιουλίου έως 16 Ιουλίου 2017 στο Θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας.

Μετά την προβολή της ταινίας το προσωπικό της “Πανάκεια” είναι πρόθυμο να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού σχετικές με την ψυχική υγεία. Παράλληλα, θα διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό.
Πρόγραμμα προβολών 7ου Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας:
Θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον, ώρα 9 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017
ΤΟ ΓΑΛΑ, Ελληνική (2011), Δράμα,  Διάρκεια: 99′

Ακατάλληλη κάτω των 13 ετών
Σκηνοθεσία Γιώργος Σιούγας  με τους: Όμηρο Πουλάκη,  ΙωάνναΤσιριγκούλη,  Προμηθέα Αλειφερόπουλο
Τα μέλη μιας τριμελούς οικογένειας μεταναστών από την Τιφλίδα προσπαθούν, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα. Ο πρώτος γιος της Ρίνας ρίχνει το βλέμμα προς το μέλλον και λειτουργεί με γνώμονα την κοινωνική ανέλιξη.  Ο δεύτερος πάλι, διακατέχεται από ανασφάλεια, αστάθεια, έμμονες ιδέες και σκέψεις, μένει καθηλωμένος στο παρελθόν και αδυνατεί να λειτουργήσει στη νέα του ζωή.

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017
ΤΟ ΚΥΜΑ,  Γερμανική (2008), Δράμα, Διάρκεια: 110’

Ακατάλληλη κάτω των 15 ετών
Σκηνοθεσία: Ντένις Γκάνσελ με τους: Γιούργκεν Φόγκελ, Φρέντερικ Λάου
Ένας νεαρός καθηγητής συνειδητοποιεί, ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας της Ιστορίας, προκαλούν αφόρητη ανία στους μαθητές του. Εναλλακτικά προτείνει την εφαρμογή ενός ιδιότυπου πειράματος, που προβλέπει συγκρότηση μιας ελίτ με μυστικούς κώδικες, σκληρή πειθαρχία και υψηλούς στόχους. Οι μαθητές θα οδηγήσουν το πείραμα σε απόλυτη επιτυχία και, χωρίς να το καταλάβουν, θα αρχίσουν να υποκύπτουν στη διακριτική γοητεία του φασισμού.

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017
ΤΟ ΣΚΑΦΑΝΔΡΟ ΚΑΙ Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ,Γαλλοαμερικάνικη (2007), Δράμα, Διάρκεια: 112

Ακατάλληλη κάτω των 13 ετών
Σκηνοθεσία Τζούλιαν Σνάμπελ με τους: Ματιέ Αμαλρίκ, Έμανουέλ Σενιέ, Αν Κοσινί, Μαρί – Ζοζέ Κροζέ
Η πραγματική ιστορία του Ζαν – Ντομινίκ Μπομπί, αρχισυντάκτη του γαλλικού Εlle, ο οποίος έμεινε παράλυτος στα 43 του μετά από εγκεφαλικό και κατάφερε, ανοιγοκλείνοντας το ένα του μάτι να υπαγορεύσει την αυτοβιογραφία του. Μία συγκινητική ιστορία που ενώνει τις δραματικές στιγμές της ασθένειας με τα κομμάτια μιας ζωής που έγινε αυτομάτως παρελθόν και δείχνει τη δύναμη της θέλησης, την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σκέψης και την αγάπη για τη ζωή.

 

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017
Μ’ αγαπά δεν μ’ αγαπά , Γαλλική  (2002), Κοινωνική, Διάρκεια: 95′

Σκηνοθεσία:  Λετίσια Κολομπάνι με τους: Οντρέ Τοτού, Σάμιουελ Λε Μπιάν, Ιζαμπέλ Καρέ, Σοφί Γκιγιεμίν
Η Ανζελίκ είναι μια νεαρή γυναίκα,  η οποία ερωτεύεται εμμονικά έναν παντρεμένο γιατρό σε σημείο που όλη της η ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Η κατάσταση κορυφώνεται όταν  οι προσπάθειές της να διαλύσει το γάμο του πέφτουν στο κενό.  Μέσα από την οπτική του αντικειμένου του πόθου της, ωστόσο,  η κατάσταση φαντάζει πολύ διαφορετική..

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017
Τέλειοι ξένοι, Ιταλική (2016), Δράμα – κωμωδία, Διάρκεια: 97′

Σκηνοθεσία: Paolo Genovese με τους Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo, Valerio Mastandrea,
Ακατάλληλη κάτω των 13 ετών
Μια πρόσκληση σε καθιερωμένο γεύμα μεταξύ φίλων καταλήγει σε ένα ανεπανάληπτο υπαρξιακό ξεσκέπασμα όταν πέφτει στο τραπέζι μια τρελή ιδέα από την οικοδέσποινα, ψυχοθεραπεύτρια στο επάγγελμα: να τοποθετήσει η παρέα τα κινητά της σε κοινή θέα και όλοι να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε κλήση ή μήνυμα έρχεται σε αυτά. Το αποτέλεσμα; Αλήθειες που πονάνε, τρελές παρεξηγήσεις και το ερώτημα που βασανίζει συχνά: πόσο αληθινές και ουσιαστικές είναι οι σχέσεις μας;

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017
Οι Ζωές των Άλλων, Γερμανική (2006), Δράμα, Διάρκεια: 137′

Ακατάλληλη κάτω των 15 ετών
Σκηνοθεσία Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ με τους: Ούλριχ Μίχε, Μαρτίνα Γκέντεκ, Σεμπάστιαν Κοχ, Ούλριχ Τουκούρ
Στο Ανατολικό Βερολίνο του 1984 οι κάτοικοι της πόλης επιτηρούνται από 100.000 υπαλλήλους και 200.000 κατασκόπους της Στάζι, της μυστικής αστυνομίας. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ο Γκερντ Βίσλερ ένας συστηματικός και αφοσιωμένος πράκτορας και ταυτόχρονα μοναχικός, αγέλαστος, και αδίστακτος, ο οποίος διατάσσεται να παρακολουθεί το διαμέρισμα ενός διάσημου ζευγαριού καλλιτεχνών. Καθώς, όμως, συνεχίζεται η παρακολούθηση, αρχίζει να επεμβαίνει διακριτικά στη ζωή τους με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στη δική του. Βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας 2006. Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017
ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ; Γαλλική (2014) Κομεντί, Διάρκεια: 97’

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Ντε Σοβερόν με τους: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Φρεντρίκ Μπελ, Ελοντί Φοντάν
Κατάλληλο για όλους
Ο Κλοντ και η Μαρί, φαινομενικά αυστηρών, καθολικών αρχών και αστικών καταβολών, ανέθρεψαν τέσσερις κορασίδες με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Καθολικό Γαλλικό Όνειρο. Όμως η μοίρα θα τα φέρει αλλιώς και τόσο ο Κλόντ, ο οποίος καλείται να επικοινωνήσει με τους αλλοεθνείς γαμπρούς του, όσο και η Μαρί, η οποία έχει  πέσει σε κατάθλιψη, προσπαθούν να προσαρμοστούν στη σύγχρονη πολυπολιτισμική πραγματικότητα και να καταπνίξουν τα στερεότυπα με τα οποία έχουν μεγαλώσει.

Συνδιοργάνωση:
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Δημοτικός  Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης Ρόδου
Με τη στήριξη:
Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου Θέασις
Θέ@σις
Χορηγός Επικοινωνίας:
Ραδιόφωνο Λυχνάρι

Phone: 22410 78315 / 39530 | 22440 23900
Στεφάνου Καζούλη 18, 85100 - Ρόδος